NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ

CERRAHİ TIP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ ANABİLİM DALI

Ortopedi ve Travmatoloji kliniğimiz 28 Haziran 1983’te Sayın Prof. Dr. Abdurrahman KUTLU tarafından kurulmuştur. Otuz iki yıldır hizmet veren kliniğimizde 7 Öğretim Üyesi, 18 araştırma görevlisi, 16 hemşire, 13 yardımcı sağlık personeli, 1 sağlık teknisyeni ve 6 tıbbi sekreter hizmet sunmaktadır. Kliniğimizin yatak sayısı kurulduğu yıllarda 18 iken bugün 43 yatakla hizmet vermekteyiz. Anabilim dalımızda 2 alçı odası, 1 arşiv odası, 1 adet seminer odası ve haftanın beş günü kullanılabilen tam donanımlı 3 adet ameliyat salonu mevcuttur.
Anabilim Dalı Başkanımız Doç. Dr. Onur BİLGE ve Öğretim Üyelerimiz Doç. Dr. Faik TÜRKMEN, Doç. Dr. Mustafa ÖZER, Doç. Dr. Burkay Kutluhan KAÇIRA, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı KORUCU, Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Sami ÇOLAK, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fevzi KEKEÇ kadromuzu oluşturmaktadır.
Öğretim Üyelerimiz, genel Ortopedi ve Travmatoloji yaklaşımı yanında, travma, omurga cerrahisi, spor hekimliği, pediatrik ortopedi, kemik ve yumuşak doku tümörleri cerrahisi, artroskopi (eklem endoskopisi), artroplasti (eklem protezleri), el ve omuz cerrahisi branşlarında hizmet vermektedir. Tüm bu alanlardaki bilimsel gelişmeler Öğretim Üyelerimiz tarafından takip edilmekte ve en güncel tedaviler kliniğimizde başarıyla uygulanmaktadır. Tedavi hizmetleri yanında Öğretim Üyelerimiz birçok kongre, toplantı ve kursta görev alarak eğitim ve bilimsel faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Kliniğimizin her yıl gerçekleştirmekte olduğu bilimsel çalışmalar, ulusal ve uluslar arası dergilerde ve kitaplarda yayınlanmaktadır.
Ayrıca, Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Onur BİLGE, “Avrupa Tıp Uzmanları Birliği – Ortopedi Bölümü”(UEMS-Orthopaedic Section) tarafından, 2014 yılında Viyana’da gerçekleştirilen iki aşamalı bilim sınavını başarıyla geçerek, “Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Yeterlilik Diploma Sertifikası”nı (EBOT) almış ve “Fellow of the European Board of Orthopaedics and Traumatology “ünvanını kazanmştır. TOTBİD (Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği) kayıtlarına göre, 2015 yılına kadar ülkemizde bu sertifikaya sahip olan toplam 29 uzman bulunmaktadır.

El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Bilim Dalımız her türlü acil ve üst ekstremite yaralanması için 24 saat boyunca hizmet vermektedir. Ayrıca el ve üst ekstremitenin tüm elektif hastalıkları da Bilim Dalımızda tedavi edilmektedir. Senelik ortalama 1000 civarı el ve üst ekstremite ameliyatı Bilim Dalımızda yapılmaktadır. Ayrıca Bilim Dalımızın Avrupa El Cerrahisi Federasyonu akreditasyonu bulunmaktadır.

Hizmetlerimiz

Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalımızda Ortopedi ve Travmatoloji alanıyla ilgili çeşitli alt branşlarda hizmet verilmektedir. Bunlar;
Ortopedik Travma Cerrahisi(İskelet sisteminin her türlü kırık,çıkık tedavisi),
Spor Travmatolojisi(Spor Yaralanmaları),
Artroskopik Girişimler( Diz,omuz,ayak bileği,kalça eklemlerinin artroskopik tedavileri),
Artroplastik Girişimler(Yapay eklem (Protez) cerrahisi,diz kalça ve omuz eklemleri tedavisi),
Spinal (Omurga) Cerrahi ile ilgili girişimler,
Pediatrik Ortopedi: Çocuk Ortopedisi,
El Cerrahisi ve Mikrocerrahi ile ilgili girişimler,
Ortopedik Onkoloji (Ortopedik Tümör Cerrahisi)

Randevu

Ana Sayfamızda bulunan online randevu linkine tıklayarak randevunuzu internet üzerinden veya
0332 223 70 00 nolu Randevu Sekreterliği numarasını arayarak telefon üzerinden randevularınızı alabilirsiniz.

Anabilim Dalı: 0332 223 62 30
Poliklinik : 0332 223 70 46