NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ

Türkiye' de Bir İlk ! Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde (3D) Mikroskop İle Ameliyatlara Başlandı

NEÜ Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Kliniğimizde Türkiye'de hiçbir Kamu Kurumunda olmayan üç boyutlu (3D) göz cerrahilerine olanak sağlayan elektronik ameliyat mikroskobu ile ameliyatlara başlandı.
Bu 3D mikroskop ile ilk ameliyatını yapan Prof. Dr. Refik Oltulu, Bu teknoloji sayesinde hem hastaların hemde cerrahların konforlarının son derece arttığını, ameliyatların daha güvenli şekilde yapılabildiğini ifade etti.
Prof. Dr. Refik Oltulu bu imkanı elde etmemizde büyük destekleri olan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci ve Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Okka' ye müteşekkir olduklarını söyleyerek teşekkürlerini iletti.