NECMETTÄ°N ERBAKAN ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ° TIP FAKÃœLTESÄ° HASTANESÄ°  ||   ENG TR

Hayata Tutunan Eller


Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören onkoloji hastaları ‘Hayata Tutunan Eller’ programıyla tedavileri sırasında Konya Büyükşehir Meslek Edinsirme Kursları (Komek) usta öğreticileri ile işbirliğiyle takı tasarımı, ahşap boyama, keçe, çorap bebek gibi el sanatlarını hem öğreniyor hem uyguluyorlar. Bu sayede hem moral ve motivasyonları artıyor hem de keyifli vakit geçiriyorlar. Konuyla ilgili konuşan Komek usta öğreticisi Gürsel Daşdemir; ‘Tüm hastalarımız 7’den 77’ye mutlu ve enerjikler. Ürünlerin hastalarımızın eline dezenfekte edilip ilk geçişinden en son haline gelene kadar ki tüm süreçler motive edici. Bir nevi sosyal bir tedavi. Tıbbi tedaviye inanılmaz destek sağlıyor. Hastalarımız çok olumlu geri dönüşler yapıyorlar.’ dedi.



1 senedir onkoloji tedavisi alan Kadriye Bazlamacı ise, bu proje sayesinde tedaviye daha mutlu daha istekli geliyorum. Hem uğraş oluyor hem de zaman daha eğlenceli geçiyor, dedi.



Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji binasında görevli Psikolog Sevgi Doğan; ‘Süreç 2019 yılında hastaların ilacın damlalarını sayıyoruz söyleminden sonra ortaya çıktı. Başlangıçta kapı kapı dolaşarak destek aradık. Sonrasında Komek ile işbirliği dönemi başladı. Komek desteği, Bağışçıların özverili bağışları ve hastanemizin çabaları ile buralara kadar geldi. Pandemi sürecinde 1 sene ara verilse de şu anda büyük bir özenle, hijyenle devam ediyor. Hastalarımız vakitlerini artık çok daha dolu dolu geçiriyor, bir sonraki tedaviye eşime tesbih torunuma bileklik yapacağım diyerek motive geliyor. İnsan sadece bedenden oluşan bir canlı değil. Beden kadar ruhu da tedavi edilmelidir. Biz bu proje ile hastaların tam bir iyilik, esenlik hali içerisinde olmayı hedefledik ve başardık.’ Şeklinde konuştu. 09.06.2022 tarihinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Eski Yerleşkesi’nde Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ve Komek işbirliğiyle ‘Hayata Tutunan Eller’ projesinin sergi, şenlik ve kermesi düzenlenecek. Tüm halkımız davetlidir.