NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ  ||   ENG TR

Dünya Çevre Günü


Doğal çevrenin korunması için 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Konferansı’ndan bu yana her yıl 5 Haziran tarihinde doğal çevrenin korunması konusunda çevre bilincinin artırılması, çevre sorunlarının çeşitli yönlerine dikkat çekilmesi amacıyla Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde “Dünya Çevre Günü” olarak değerlendirilir. 
İnsanların yaşadıkları yer olan çevrenin kirlenmesi herkesin ortak sorunudur. Başlıca çevre sorunları; su, hava ve toprağın kirlenmesidir. Doğal çevre bizim çevremizdir. Bu doğayı korudukça doğa da bizleri korur. Çevre sorunları sağlığımızla yakından ilgili bir konudur. Bulunduğumuz yerleri kirletmeyelim. Doğal çevrenin güzelliklerini korumak hepimizin görevidir. Bu konuda girişilen çalışma ve çabalara katılalım. Sağlığımıza uygun bir çevrede yaşamak için doğal çevremizi koruyalım.
Bulunduğumuz yerlerde atıkları uygun gösterilen yerlere atalım ki tıbbi, tehlikeli gibi atıkların zararından etkilenmeyelim. Geri dönüşüm atıklarımızda da hem ekonomiye katkıda bulunalım hem de çevremizi ve sağlığımızı koruyalım. Temiz bir çevre için el ele verip, gelecek nesillere temiz çevre bırakalım.
Temizlik imandadır. Temizlik karakterimizdir.
Hepimizin Dünya Çevre Günü Kutlu Olsun.
SIFIR ATIK YÖNETİMİ