NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ  ||   ENG TR

Anneden Kızına İkinci Hayat


NEÜ Meram Tıp Fakültesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tevfik Küçükkartallar ve ekibinden bir başarı daha !

Hastanemize başvuran be kilo kaybı yaşamaya başlayan, 42 kiloya kadar düşen Kübra Ünlü (18) isimli genç kıza böbrek yetmezliği teşhisi konuldu ardından 5 ay tedavi gördü. Üniversiteye hazırlık yılından okulundan da uzak kalan Kübra'ya en güzel haber annesi Emine Ünlü’ den geldi. Kübra Ünlü' nün annesi ev hanımı Emine Ünlü, hiç düşünmeden kızına böbreğini vermek istediğini söyledi. Verdiği tetkiklerde dokularının uyumlu çıkan annenin böbreği 2 Ocak tarihinde Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tevfik Küçükkartallar ve ekibi tarafından yapılan başarılı operasyonla kızına nakledildi. Annesinden nakledilen böbrekle sağlığına kavuşan Ünlü, “Annem bana ikinci hayat verdi” dedi.

Nefroloji Uzmanı İsmail Baloğlu ise, "Türkiye'den yaklaşık 20 bin hasta böbrek nakli için beklemekte, Türkiye'de nakillerin yüzde 20-25'i kadavradan yapılmakta, gerisi ise canlı nakil. Bizim isteğimiz kadavradan nakillerin artması. Özellikle pandemiden sonra kadavradan nakillerin oranı yüzde 10' lara kadar düştü. Her zaman her hastanın canlı nakil bulması zor oluyor. Bu nedenle vatandaşlarımızı kadavradan bağış için yönlendirmek istiyoruz. İlk başta istediğimiz şey kadavradan nakil" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Tevfik Küçükkartallar ve ekibini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.