NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ  ||   ENG TR

09-15 Mart Dünya Glokom Haftası


09 - 15 Mart Dünya Glokom Haftası ve 12 Mart Dünya Glokom Günü nedeniyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalından Prof. Dr. Mehmet Okka ve Doç. Dr. Enver Mirza hocalarımız eşliğinde hastanemiz girişinde hasta ve hasta yakınlarının göz tansiyonu ölçümü yapılarak glokom hakkında bilgilendirme yapıldı ve hastalarımıza hastalığın önemi hakkında broşürler dağıtıldı

GLOKOM SİNSİ BİR HASTALIKTIR
HER YIL DETAYLI GÖZ MUAYENENİZİ YAPTIRINIZ.

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı ve Glokom Birimi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Okka, erken tanının önemli olduğunu, glokom tedavisinde göz tansiyonunun düşürülmesi için göz damlası, lazer tedavisi ve cerrahi uygulamaların yapılabildiğini belirterek, "Glokomda erken teşhis, düzenli olarak göz muayenesi, gerekli testlerin yapılması, ilaçların düzgün ve zamanında kullanması çok önemlidir" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Okka, Glokom Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada; hastalığın ilerleyip görme etkileninceye kadar bir belirti vermediğini ve oluşan hasarın geriye döndürülemediğini’ ifade ederek; “Glokomda erken tanı ve tedavi çok önemlidir. Glokom konusunda farkındalığı artırmak ve toplumu bilgilendirmek üzere her yıl Mart ayının ikinci haftası, Bu yıl da 09-15 Mart 2025 tarihleri arası Dünya Glokom Haftası olarak kabul edilmiştir” dedi.

Glokom Hastalığı Nedir?

Halk arasında karasu veya göz tansiyonu olarak bilinen glokom, görme siniri üzerinde tahribat yaparak körlüğe yol açabilen ilerleyici bir hastalıktır. Göz içi basıncının yüksekliği olarak ta bilinmesine rağmen göz tansiyonu yüksekliği glokomun önemli ve müdahele edilebilen nedenlerinden bir tanesidir. Oluşan görme kaybının geri gelmesi mümkün olmadığı için erken tanı çok önemlidir. Bu yüzden Özellikle 40 yaşından itibaren yılda bir defa göz içi basıncımızın ölçtürülmesi gereklidir.