NECMETTÄ°N ERBAKAN ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ° TIP FAKÃœLTESÄ° HASTANESÄ°  ||   ENG TR

Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde Açılış


NEÜ Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Poliklinik ve Yataklı Servis Kliniği’nin açılışı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Eski Yerleşke B Blokta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, Genel Sekreter Abdullah Ecevit Öksüz, Dekan Prof. Dr. Metin Doğan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Serhat Tokgöz, Başhekim Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, Başmüdür Dr. Hasan Kazak, hastane personeli ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sonrasında açılışı yapılan poliklinik ve yataklı servis kliniÄŸi gezilerek bilgi alındı. Yeni yerinde 3 öğretim üyesi, 13 araÅŸtırma görevlisi ve 2 psikolog ile ülkemiz, bölgemiz ve ÅŸehrimize bebek, çocuk ve genç bireylerin ruh saÄŸlığının korunması ve iyileÅŸtirilmesi alanında hizmet vermeye devam etmektedir. 

2010 yılında faaliyete başlayan Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı şehrimizin ve ülkemizin çocuk ve ergen psikiyatri alanındaki önemli bir hizmet noktası olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Kurulduğu günden bu yana 15 çocuk ve ergen psikiyatri uzmanı yetiştirmiş olup bu uzmanlar ülkemizin çeşitli üniversite ve hastanelerinde görev yapmaktadır.

Halen aktif olarak akademik ve klinik eğitimlerine devam eden 13 uzmanlık öğrencisi bulunmaktadır. Anabilim Dalı Başkanlık görevini Prof. Dr. Ömer Faruk Akça yürütmektedir.
Çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanlık dalı sağlıklı bir birey gelişiminin sağlıklı bir toplum gelişimi için anahtar konumda olduğu düşüncesini temel almakta olup, bebeklik döneminden başlayıp erişkinlik dönemine kadar uzanan süreçte gözlenen gelişimsel ve psikiyatrik sorunları ve bu durumların olası nedenleriyle bu nedenlerin tedavisi ile ilgilenmektedir.